Nasıl Yapılır

WordPress’e Nasıl Tema Yüklenir ?

WordPress sitenize ücretli ve ücretsiz olarak bir çok tema yükleyebilirsiniz. Belkide WordPress içerik sisteminin bu denli fazla tercih edilmesinin ana nedenlerinden biride kolayca isteğiniz tasarımı seçebiliyor olmanızdır. Günümüzde dağıtımı yapılan bir çok tema tasarım ve kodlama açısından son derece yeterli özellikleri beraberinde getirmektedir.

WordPress Tema Kurulumu

Belirli durumlarda tema yükleme işlemi can sıkıcı bir hal alabilir. WordPress sitenize belirlediğiniz temayı kurmak için üç farklı yol izleyebilirsiniz.

  • FTP istemcisi üzerinden tema dosyalarınızı yükleyebilirsiniz.
  • WordPress yönetim alanınız üzerinden yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • WordPress kütüphanesi üzerinden ücretsiz bir tema seçip kullanabilirsiniz.

Şimdi sırası ile bu yöntemleri daha yakından inceleyelim.

WordPress Tema Arşivi Üzerinden Tema Kurulumu

WordPress sitenizde kullanabileceğiniz bir çok ücretsiz temayı yönetim paneliniz üzerinde edinebilirsiniz. Ücretsiz temaların bir çoğu SEO açısından  eksiklikleri bulunduğunu aklınızda tutmanızda fayda var. Bir çok büyük blog sitesi ücretli temaları seçmekte, bunun temel nedeni özelleştirme ve SEO açısından uyum kriterleridir.

Tüm bunları söyledikten sonra sırası ile WordPress yönetim alanınızda sırasıyla Görünüm Temalar > Yeni Ekle bağlantısını takip ederek siteniz için yeni bir tema seçip yükleyebilirsiniz.

Bu ekran üzerinde temanın canlı ön izlemesini görebilir ve kolay bir şekilde kurulum işlemini tamamlayabilirsiniz.

WordPress Yönetim Paneli Üzerinden Tema Yükleme

WordPress temanızı ücretli olarak edildiyseniz, yukarıda anlattığımız yöntem ile yüklemeniz mümkün olmayacaktır. İndirmiş olduğunuz tema arşiv dosyanızı WordPress yönetim alanı üzerinden yükleyebilirsiniz.

Sırası ile Görünüm > Temalar > Yeni ekle ardından ekranın üst kısmında yer alan Tema Yükle düğmesine basınız.

Tema Yükle düğmesine basmanızın ardından yükleme aracı sizi karşılayacaktır. Bu aracı kullanırken mutlaka tema dosyanızın arşiv türünün “.zip” biçiminde olduğunuzdan emin olun. Diğer arşiv türleri desteklenmemektedir.

Karşınıza gelen ekran üzerinden Dosya Seç düğmesine tıklayarak temanızı seçmeniz ve ardından Hemen yükle düğmesine basmanız yeterli olacaktır.

Herhangi bir sebepten dolayı tema dosyanızı bu araç üzerinden yükleyemez iseniz vereceğimiz diğer yöntemi kullanabilirsiniz. Bazı barındırma firmaları paketleri içerisinde maksimum dosya gönderim limitini düşük tuttuğundan dolayı bu yöntemi kullanamaya bilirsiniz.

FTP İstemcisi Üzerinden WordPress Tema Kurulumu

Her hangi bir sebepten dolayı verdiğimiz diğer yöntemler işe yaramaz ise bir FTP istemcisi kullanarak temanızı sitenize yükleyebilirsiniz. İşletim sisteminize bağlı olarak farklı FTP bağlantı programları kullanmanız gerekmektedir.

Yazar Hakkında

Hız Hosting

Hosting, Alan adı, Sunucu ve ek hizmetlerimiz ile Türkiye’de güvenilir, hızlı ve kesintisiz hizmet.

Yorum Yap