Hosting Nasıl Yapılır Sunucu Yönetimi

Hotmail Blacklist’den çıkma başvurusu

Gmail ve diğer posta adreslerine mail gönderebiliyor fakat hotmail tarafına gönderdiğiniz postalar hiçbir şekilde inbox veya junk mail kısmına düşmüyor ve hiçbir şekilde hata mesajı dönmüyorsa muhtemel ihtimalle hotmail tarafından ip adresiniz bloklanmış olabilir. Bunun için basit formu doldurarak adresinizi kara listeden çıkartabilirsiniz.

Not: Mail adresinizi doğru yazmalısınız çünkü doğrulama postası atıyor içerisine girip onaylamanız gerekiyor.

Bununla birlikte Spf kaydınızı, mx ayarlarınızı ve mail çıkış ip adresinizin karaliste ( blacklist ) üzerinde kaydı bulunup bulunmadığını da MxToolBox üzerinden kontrol etmelisiniz. Varsa ilgili site üzerinden başvurularını sağlamalı ve ip adreslerinin minimum risk taşıdığını belli etmelisiniz. Ek olarak kaldırılan adreslerin sistem üzerinde aktif olması için ortalama 3 – 6 saat beklemeniz gerekiyor. Listede gözükmemeniz hemen çıktığınızı göstermez. Ayarların oturması içinde bir süre beklemeniz gerekmektedir.

Probleminiz düzelmezse ve bütün herşeyi yaptığınızı düşünüyorsanız, yetkililere destek talebi oluşturmak için aşağıdaki link giderek karşınıza açılan sayfadan destek talebi oluşturabilirsiniz.

https://support.microsoft.com/tr-tr/supportrequestform/8ad563e3-288e-2a61-8122-3ba03d6b8d75

Yazar Hakkında

Hız Hosting

Hosting, Alan adı, Sunucu ve ek hizmetlerimiz ile Türkiye’de güvenilir, hızlı ve kesintisiz hizmet.

Yorum Yap