Nedir

En çok kullanılan WebPaneller

Sanal sunucular üzerinde internet sitelerimizi veya projelerimizi yayınlamak istediğimiz zamanlarda aklımıza ilk gelen güvenli bir webpanel kullanmaktadır. Güvenliğin yanında bir diğer faktör ise performanstır. Kullandığımız panel sistem üzerinde ne kadar az performans harcarda sitelerimiz ve projelerimiz için kullanabileceğimiz daha fazla alan kalmaktadır. Aşağıda en çok kullanılan webpanelleri görebilirsiniz.

1. cPanel

cPanel kullanıcıların çoğu tarafından kullanımı kolay ve bir çok eklenti modül desteği olduğu için tercih etmektedir. Ayrıca cPanel’in tercih edilme sebeplerinden bir diğeri ise tamamen doğru optimizasyon yapıldığında güvenlik anlamında geyet yeterli olmasıdır.

2. Plesk

Bir ASP Tabanlı bir yazılımız var ise ve sitenizi bir webpanel üzerinde barındırmak istiyorsanız kullanıclabilecek en gelişmiş ve en iyi performans alabileceğiniz webpanel Plesk’tir. Plesk ayrıca PHP tabanlı yazılımları da desteklediği için PHP Tabanlı ve ASP tabanlı yazılımlarınızıda aynı sunucuda barındırabilirsiniz.

3. CWP

Açılımı Centos Web Panel olan bu yazılımın en büyük avantajı ücretsiz olmasıdır. Apache, Nginx Reverse Proxy, Varnish, Ücretli Litespeed destekler. Php Fcgid modda çalışabilir. MySQL/MariaDB destekler. Derleme özelliği panel üzerinde vardır.

Yazar Hakkında

Hız Hosting

Hosting, Alan adı, Sunucu ve ek hizmetlerimiz ile Türkiye’de güvenilir, hızlı ve kesintisiz hizmet.

Yorum Yap