Nedir

CDN Nedir ?

Bir içerik dağıtım ağı (kısaca CDN – Content Delivery Network), web sitelerinin ve diğer web sitesi ile ilgili içeriğin teslim edilmesinden sorumlu olan, Dünya üzerindeki birçok veri merkezinde bulunan global sunucular topluluğu olarak tanımlanabilir.

CDN’lerin maksatı ana sunucunun dışında birçok varlık noktası (PoP) sunmaktır. Bu kullanıcı isteklerini daha hızlı karşılayarak web sitelerin trafiği daha iyi yönetmesine olanak sağlar, böylelikle de genelde daha tatmin edici bir deneyim sunar.

Her Amazon gibi yüksek trafikli e-ticaret web sitelerini ziyaret ettiğinizde veya Facebook’da arkadaşlarınızla mesajlaştığınızda CDN kullanmış olursunuz. Bu veri merkezleri bireysel kullanıcıların veya ana web site sunucunun coğrafi bölgesine bakmadan içeriği ihtiyacı olan insanlara daha yakın kılarak dünyayı bağlı tutar.

İletim sistemlerini geniş bir bölgeye yayarak, web siteler trafik kullanımını ve sayfa yüklenme sürelerini azaltabilir, böylece çoklu kullanıcı isteklerini karşılamak için gereken süreyi kısaltmış olurlar.

Yazar Hakkında

Hız Hosting

Hosting, Alan adı, Sunucu ve ek hizmetlerimiz ile Türkiye’de güvenilir, hızlı ve kesintisiz hizmet.

Yorum Yap